Fagus sylvatica (beuk)

Beukenhaag

De Fagus sylvatica is wijd verspreid in beukenhagen. Een beukenhaag is zoveel mooier dan de typische betonnen afrasteringen. De haag is immers een levend element in uw tuin en evolueert mee met de seizoenen:
  • In de lente explosie van frisgroene blaadjes
  • 's Zomers een zeer dichte en volle groene haag
  • Ook 's winters blijft het blad hangen in verdorde toestand
Zo biedt de Fagus sylvatica steeds bescherming tegen al te ruime inkijk. Enkel in het voorjaar, als de verse blaadjes verschijnen en de verdorde bladeren afvallen, is de haag enkele weken helemaal kaal.

 

Rombouts in 't kort

Plantenkwekerij Rombouts is gespecialiseerd in heesters, bamboe en siergrassen. Wij leveren aan professionelen zoals plantenwinkels, tuincentra, tuinaanleggers en overheden – dus niet aan particulieren.

Doorheen de jaren is Tuinplanten Rombouts van een familiebedrijf gegroeid naar een modern uitgeruste onderneming. We kweken zowel in volle grond als in containers. Kwaliteit staat voorop en we zijn trots op de goede naam die kwekerij Rombouts in binnen- en buitenland opgebouwd hebben.

De meeste planten zijn het hele jaar door leverbaar - maar als u ze wenst te verkopen in uw winkel of tuincentrum, moeten ze natuurlijk op hun mooist zijn. Een selectie van planten die er nu aantrekkelijk uitzien, vindt u onder “heesters in bloei” en onder “bamboe & siergrassen”. Wekelijks actualiseren we dat overzichtje van onze “topmodellen”.